23 Mart 2015 Pazartesi

Osmanlı Tas Kebabı Tarifi


Tas kebabının kebaplardan farkı sulu olarak sunulmasıdır. Sunulan lezzetin tas kebabından farkı patates içermemesidir. Osmanlı mutfak kültürü, damak tadı kabiliyeti olan seçkinler sınıfının yönlendirmesi ile şekillenmiştir. Bu sınıf, Anadolu ve Trakya’nın bileşme noktasında İstanbul’da yaşayanlardan oluşmaktadır. Bu kişiler, kültür çeşitliliğinden yemek konusunda da yararlanmayı başaranlardır. Kimi lezzetler yıllar boyu olgunlaşarak günümüze ulaşmıştır. Bu lezzetlerden biri de Osmanlı Tas Kebabıdır.

Yazının devamı: Osmanlı Tas Kebabı Tarifi'ndeki linkte bulabilirsiniz.

Bu yazılarda ilgilizi çekebilir: Orman Kebabı TarifiSultan Kebabı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder