Beyaz lâhana dolması kışın en çok yapılan dolma çeşitlerinden biridir. Akşam sofralarınızı süsleyen ve emek verilerek hazırlanan çok güzel bir lezzettir.
Genellikle kalabalık ortamlarda yendiğinde, çok enfes olan bir yemek çeşididir. İnanın bu dolma tarifine hayır diyemeyeceksiniz.
Gelen misafirlerinize, ister yemek davetlerinizde isterseniz beş çaylarınızda ikram edebileceksiniz. Bu lezzetli dolmayla, hem eşinizi hem çocuklarınızı memnun etmiş olacaksınız. Bu tarif sadece evde yemek yapan bayanlar için değildir.
Yemek üzerine yer işleten kişilerde bu tarifi kolaylıkla yapabilirler. Bu güzel tarifle müşteri kalitenizi arttırarak, kendi bütçenizi de arttırmış olacaksınız. Şunu da belirtmekte fayda var. Beyaz lâhana çok değerli bir besindir.
Çok tüketilmesi gereken besinlerin önünde gelmektedir. Beyaz lâhananın faydalarını saymakla bitmez. Vücutta bulunan birçok zehirli maddenin dışarı atılmasını sağlar. Kilosu olan insanlarda, kilo vermeyi sağlamaktadır. Kolon kanserini önlemektedir.
Ayrıca bayanlarda çok görülen, göğüs kanserlerinin de oluşmasını engeller. İdrar söktürme özelliğine de sahiptir. Bu yüzden beyaz lâhanayı her yemeğinizde tüketmelisiniz. Şimdi sizlere bu mucize besinin dolmasının nasıl yapıldığını belirtelim. Tarife uygun şekilde yaparsanız, aynı lezzeti yakalayabilirsiniz.
Yazının Devamı için: Saray Mutfağı Beyaz Lâhana Dolması
Bakılması gereken benzer yazılar: Kara Lâhana Dolması Tarifi. Etli Lahana Dolması Tarifi. Adaçaylı Lahana Dolması Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder