31 Mayıs 2015 Pazar

Kızarmış Elma Dilimleri Tarifi



Verdiği enerjinin çok düşük olması sebebiyle, diyet yapanların öncelikli tercihi olan elma vücudumuz için çok faydalı bir meyvedir. Uzmanlara göre, günde 1 elma tüketmek bizi tüm hastalıklara karşı korumaktadır. Günde 2 elma tüketirsek, kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudumuzu zırhlandırmış oluruz. Mutlaka her gün tüketilmesi gereken bu meyve vücuttaki kolesterolün yükselmesini önlemektedir.
Sabahları aç karınla tüketilirse, kanı temizlemesinin yanı sıra vücudumuzu toksinlerden arındırır. Mümkünse ısırılarak tüketilmesi tavsiye edilen elma, özellikle ısırılarak yendiği zaman dişlerimizi temizlerken, diş etlerini de güçlendirir. Uykudan önce tüketildiği zamansa, rahatlamayı ve kolay uykuya geçmeyi sağlar.
Yeşil olan elmaların hafif ekşi olanları, mide bulantısını kesmeye yardımcı olur. Eski Çin tıbbına göre, elma ateş düşürücü olarak kullanılmıştır. İçerdiği elma asidi ile bazı bağırsak bakterilerinin üremesini yavaşlatır. Tüm bu faydalarına ek olarak; canımız tatlı çekerse ve evde elmadan başka tatlı bir şey yoksa bu tarifi deneyebilirsiniz.
Kızarmış Elma Dilimlerinin Malzemeleri:
2 – 3 adet elma
2 adet yumurta
Yeterli miktarda un ve su
Kızartmak için çiçek yağ
Üzeri için pudra şekeri
Kızarmış Elma Dilimlerinin Yapılışı:
Elmalarımızın çekirdek kısımlarını güzelce ve itinalı bir şekilde temizleyelim. Halka olacak şekilde ince kıvamında keselim. Derince bir kase içine yumurtalarımızı kıralım.
Tarifin devamı için: Kızarmış Elma Dilimleri Tarifi tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder